אזרחות פולנית – מידע כללי

המסמכים הדרושים להגשת בקשת אשרור האזרחות - רשימה כללית בלבד

!הוראות אלה הן רק למי שבחר להגיש בשגרירות את הבקשות
מי שמגיש ישירות בפולין דרך אמא פולנייה או כל משרד אחר פטור ממילוי כל הטפסים ויקבל רשימה מותאמת אישית ומדוייקת של המסמכים הדרושים
זכרו, שלהגיש בקשה דרך אמא פולנייה עולה כמעט כמו להגיש בקשה לבד בשגרירות. ראו את מחשבון השוואת העלויות שלנו

  1. למבקשי הדרכון
    1. הטופס ממולא בפולנית
    2. תצלום עמוד התמונה בדרכון מאומת אצל נוטריון
    3. תעודת לידה
    4. תעודות מצב אישי
    5. תעודה המעידה על אזרחות ישראלית - אם נולד מחוץ לישראל לפני 1951
    6. תעודות שינוי שם, אם היו מאז הלידה
  2. לפולני האחרון - האחרון שגר בפולין כבגיר:
    1. הוכחת אזרחות פולנית (או אשרור האזרחות של אב אחר בשושלת עד לפולני)
  3. לכל אבותיו של המבקש עד הקרוב שאושררה כבר אזרחותו או אם אין אשרור במשפחה, עד וכולל הפולני האחרון - האחרון שגר בפולין כבגיר
    1. תעודות שינוי שם
    2. תעודות מצב אישי (לפעמים)
    3. רק לאבות המקשרים בין הפולני למבקש: תעודות לידה
    4. הצהרת אבהות (לנולדים לאב פולני מחוץ לנישואין-לפעמים)
    5. אם היה בגיר לפני 19/01/1951:
      1. אישור שרות צבאי במדינת המגורים
      2. הוכחות למקומות העבודה עד התאריך הנ"ל