ברגע שהושג אשרור האזרחות עבור הדור שבגר (מלאו לו 18) אחרי 1951, אפשר לנשום לרווחה, כיוון שכל צאצאיו זכאים לאזרחות אוטומטית, והגשת הבקשה היא עניין
פורמלי בלבד!!!! :-)  כלומר, גם אם המקרה שלכם בעייתי, ואתם מעדיפים לפתור אותו
,באמצעות עו"ד, עשו זאת רק לגבי הדור שנולד בפולין. לגבי הדורות הבאים, חסכו כסף
עשו זאת ללא עו"ד בעזרתי. כאמור, אין שום סיכוי שהבקשה לא תתקבל, אם אתם צאצאי
אזרח פולני ומלאו לכם 18 אחרי 1951
ראה את התשובות לשאלות להלן שמפרטות את השלבים השונים

?שלב ראשון: איך מוציאים אישור אזרחות
קודם כל ודא את זכאותך לדרכון עם המחשבון

לאחר מכן יש להוכיח את אזרחותו של הפולני, זה מאבותייך שממנו אתה יורש את אזרחותך. אם נולד לאחר 1920 ייתכן שתעודת הלידה תספיק
אם יש בידיך הוכחה אחרת להיותו של ההורה אזרח פולני, כמו דרכון פולני, אפשר לוותר
על תעודת לידה
המסמכים שיש לצרף לבקשה משתנים לפי המקרים השונים. קראו את הוראות השגרירות הפולנית בישראל.תרגום לעברית של הנוסח האנגלי המעודכן באתר השגרירות
הקליקו כדי להוריד את הטפסים שיש למלא, אם בחרתם להגיש את הבקשה דרך השגרירות
ראה עמוד שרותינו

שלב שני : איך מתעתקים תעודת לידה ותעודת נישואין לתעודות פולניות, עבור אלה
?שלא נולדו או נישאו בפולין

: המסמכים הדרושים לתעתוק הם
תעודת הלידה או הנישואין המקורית. ראה להלן על אישור מסמכים
צילום אישרור האזרחות של המבקש, אם הבקשה מוגשת בשגרירות
אשה שמתעתקת את תעודת נישואיה תגיש אישור הבעל לתעתוק
אם שונה השם מאז הלידה יש להגיש גם תעודת שינוי שם
: הגשה בשגרירות תעלה
האגרה עולה 390 ש"ח
תרגום ואישור התעודות כ-250 ש"ח לתעודת לידה, כ-400 ש"ח לתעודת נישואין
כלומר, תעתוק תעודת לידה כ-650 ש"ח, תעתוק תעודת נישואין כ-800 ש"ח

המשך


חזרה לדף הבית

?מה בכלל אפשר לעשות עם אזרחות פולנית? האם אאבד את אזרחותי הנוכחית
אזרח פולני הוא אזרח האיחוד האירופי, והחל מ-1.5.2011 יכול לעבוד בכל אחת מ-28 מדינות האיחוד באופן חוקי
אם אתה גימלאי, תוכל לגור בכל מדינה באיחוד בה תבחר כתלות במדינה, ייתכן שתוכל ללמוד באוניברסיטה בחינם, או בהנחה משמעותית. פנה אלינו לפרטים נוספים
אמא למשל חזרה ב-2012 משנתיים לימודי תואר שני בגרמניה ובסין ע"ח האיחוד האירופי, כולל הוצאות ומשכורת! אפשר להכנס בתור הזריז לבדיקת דרכונים לרוב המדינות בעולם, להשיג אשרה לאוסטרליה באינטרנט ובחינם וכיו"ב
לפרטים נוספים ראה אתר האיחוד

פולין מאפשרת ריבוי אזרחויות וכך גם רוב המדינות כולל ישראל וארה"ב. כאן תבדוק התנגשות עם אזרחות אחרת שיש לך. שים לב! לעניין חוקי האזרחות הזרים, אינך רוכש אזרחות חדשה אלא מאשרר את העובדה שנולדת אזרח פולני

אני בכלל זכאי לאזרחות פולנית ?
אמא פולנייה מציעה לך בדיקת זכאות לדרכון פולני אוטומטית בלחיצת כפתור
!ענה על מספר שאלות מקוונות וקבל תשובה חד-משמעית מיידית
לפּוֹלַחשֵׁבוֹן
בכל מקרה,בני זוג של פולנים אינם זכאים לדרכון! רק לאחר שנים ארוכות של מגורים משותפים באירופה, יוכלו לבקש להתאזרח על-פי חוקי המדינה המארחת

?ממה מורכב הליך בקשת האזרחות
ההליך מורכב משלושה שלבים שונים, עבור הרוצים בדרכון, אולם ניתן לדלג על כל הדורות שאינם מעוניינים בו, ולהגיש בקשה רק עבור המעוניין. כלומר, אם רגינה, שנולדה בפולין, היא אמא של בתיה, שהיא אמא של רן, ורן הוא המעוניין בדרכון לשם לימודים בלונדון, מספיק לאשרר אך ורק את אזרחותו של רן, בניגוד למה שאומרים לכם כל המתחרים. הם לא מבינים!
שלב ראשון | אישור אזרחות
שלב שני | תעתוק מסמכים ישראליים לפולניים
שלב שלישי | הוצאת דרכון פולני בשגרירות בתל-אביב ע"י המבקש בעצמו
אדם הוא אזרח פולני ע"פ החוק, אם אחד מהוריו היה פולני בשעת לידתו. מהות הליך אישור האזרחות הוא לוודא, שההורה לא איבד את אזרחותו טרם נולד המועמד ושהמועמד .עצמו לא איבד את אזרחותו עקב מילוי התנאים הקבועים בחוק
הקלק כדי לבדוק את זכאותך

לפיכך, יש להתחיל בברור עבור זה מאבותיך האחרון שנולד בפולין. אם הוא נותר אזרח פולני בעת הולדת צאצאו (או עד שמלאו לו 13) יהיה גם הצאצא אזרח וכך הלאה עד שמגיעים לאישור אזרחותו של המעוניין


סקייפ דרך הצלמית הבאה כשהמנוי זמין |
073-2444-215 | office@imapolania.com צור קשר בדוא"ל