פולני בעת הולדת צאצאו (וכל עוד היה זה קטין) יהיה גם הצאצא אזרח וכך הלאה עד שמגיעים לאישור אזרחותו של המעוניין
ברגע שהושג אשרור האזרחות עבור הדור שבגר (מלאו לו 18) אחרי 1951, אפשר לנשום לרווחה, כיוון שכל צאצאיו זכאים לאזרחות אוטומטית, והגשת הבקשה היא עניין פורמלי בלבד!!!! :-)
כלומר, גם אם המקרה שלכם בעייתי, ואתם מעדיפים לפתור אותו (משום מה ולמרות שאין על אמא פולנייה במקרים סבוכים) באמצעות עו"ד, עשו זאת רק לגבי הדור שנולד בפולין. לגבי הדורות הבאים, חסכו כסף עשו זאת ללא עו"ד בעזרתי. כאמור, אין שום סיכוי שהבקשה לא תתקבל, אם אתם צאצאי אזרח פולני ומלאו לכם 18 אחרי 1951 ראה את התשובות לשאלות להלן שמפרטות את השלבים השונים

?שלב ראשון: איך מוציאים אישור אזרחות
קודם כל ודא את זכאותך לדרכון עם המחשבון

לאחר מכן יש להוכיח את אזרחותו של הפולני, זה מאבותייך שממנו אתה יורש את אזרחותך. אם נולד לאחר 1920 ייתכן שתעודת הלידה תספיק
אם יש בידיך הוכחה אחרת להיותו של ההורה אזרח פולני, כמו דרכון פולני, אפשר לוותר
על תעודת לידה
המסמכים שיש לצרף לבקשה משתנים לפי המקרים השונים. קראו את הוראות השגרירות הפולנית בישראל.תרגום לעברית של הנוסח האנגלי המעודכן באתר השגרירות
הקליקו כדי להוריד את הטפסים שיש למלא, אם בחרתם להגיש את הבקשה דרך השגרירות
ראה עמוד שרותינו

שלב שני : איך מתעתקים תעודת לידה ותעודת נישואין לתעודות פולניות, עבור אלה
?שלא נולדו או נישאו בפולין

: המסמכים הדרושים לתעתוק הם
תעודת הלידה או הנישואין המקורית. ראה להלן על אישור מסמכים
צילום אישרור האזרחות של המבקש, אם הבקשה מוגשת בשגרירות
טפסים חתומים בידי כל הנוגעים בדבר - שני בני-הזוג או שני ההורים
אם שונה השם מאז הלידה יש להגיש גם תעודת שינוי שם
: הגשה בשגרירות תעלה 390 אגרת השרות, תרגום ואישור התעודות כ-250 ש"ח לתעודת לידה, כ-400 ש"ח לתעודת נישואין
כלומר, תעתוק תעודת לידה כ-650 ש"ח, תעתוק תעודת נישואין כ-800 ש"ח. עוד פרטים מאתר השגרירות באנגלית תמצאו כאן

המשך


חזרה לדף הבית

?מה בכלל אפשר לעשות עם אזרחות פולנית? האם אאבד את אזרחותי הנוכחית
אזרח פולני הוא אזרח האיחוד האירופי, והחל מ-1.5.2011 יכול לעבוד בכל אחת מ-28 מדינות האיחוד באופן חוקי
אם אתה גימלאי, תוכל לגור בכל מדינה באיחוד בה תבחר כתלות במדינה, ייתכן שתוכל ללמוד באוניברסיטה בחינם, או בהנחה משמעותית. פנה אלינו לפרטים נוספים
אמא למשל חזרה ב-2012 משנתיים לימודי תואר שני בגרמניה ובסין ע"ח האיחוד האירופי, כולל הוצאות ומשכורת! עם דרכון של האיחוד אפשר גם להיכנס בתור המהיר למדינות רבות, גם מחוץ לאיחוד, להשיג אשרות עבודה לצעירים בקנדה, אשרת תייר לאוסטרליה בחינם דרך האינטרנט וכיו"ב הטבות רבות חובקות עולם.
לפרטים נוספים ראה אתר האיחוד

פולין מאפשרת ריבוי אזרחויות וכך גם רוב המדינות כולל ישראל וארה"ב. כאן תבדוק התנגשות עם אזרחות אחרת שיש לך. שים לב! לעניין חוקי האזרחות הזרים, אינך רוכש אזרחות חדשה אלא מאשרר את העובדה שנולדת אזרח פולני.
כמו כן, אל-דאגה: אין שום חובות לאזרח פולני שאינו תושב. לא מס, לא צבא, כלום

אני בכלל זכאי לאזרחות פולנית ?
אמא פולנייה מציעה לך בדיקת זכאות לדרכון פולני אוטומטית בלחיצת כפתור
!ענה על מספר שאלות מקוונות וקבל תשובה חד-משמעית מיידית
לפּוֹלַחשֵׁבוֹן
בכל מקרה,בני זוג של פולנים אינם זכאים לדרכון! רק לאחר שנים ארוכות של מגורים משותפים באירופה, יוכלו לבקש להתאזרח על-פי חוקי המדינה המארחת

?ממה מורכב הליך בקשת האזרחות
ההליך מורכב משלושה שלבים שונים, עבור הרוצים בדרכון, אולם ניתן לדלג על כל הדורות שאינם מעוניינים בו, ולהגיש בקשה רק עבור המעוניין. כלומר, אם רגינה, שנולדה בפולין, היא אמא של בתיה, שהיא אמא של רן, ורן הוא המעוניין בדרכון לשם לימודים בלונדון, מספיק לאשרר אך ורק את אזרחותו של רן, בניגוד למה שאומרים לכם כל המתחרים. הם לא מבינים!
שלב ראשון | אישור אזרחות
שלב שני | תעתוק מסמכים ישראליים לפולניים
שלב שלישי | הוצאת דרכון פולני בשגרירות בתל-אביב ע"י המבקש בעצמו
אדם הוא אזרח פולני ע"פ החוק, אם אחד מהוריו היה פולני בשעת לידתו. מהות הליך אישור האזרחות הוא לוודא, שההורה לא איבד את אזרחותו טרם נולד המועמד ושהמועמד .עצמו לא איבד את אזרחותו עקב מילוי התנאים הקבועים בחוק
הקלק כדי לבדוק את זכאותך

לפיכך, יש להתחיל בברור עבור זה מאבותיך האחרון שנולד בפולין. אם הוא נותר אזרח


סקייפ דרך הצלמית הבאה כשהמנוי זמין |
073-2444-215 | office@imapolania.com צור קשר בדוא"ל