מתי והיכן להגיש את הבקשה?
אם תרצו להגיש אותה בעצמכם, עשו זאת ע"פ ההוראות הנ"ל במחלקה הקונסולרית של השגרירות
בזכות אמא, שעשתה לקונסול בלגן, החל מאוק' 2012 צריך לקבוע תור לבקשת דרכון באינטרנט, ואם אין תקלות, הביקור ייקח כרבע שעה בלבד!! במקום 8 השעות שחיכו קודמיכם
השגרירות סגורה בחגים פולניים  וישראליים


האם חשוב להשתמש בשרותי עו"ד?
!!לא
אין שום ערך מוסף בהגשה באמצעות עו"ד, מלבד הערך המוסף שלוקח בתור שכר עוה"ד
בכל מקרה, אם אתם דואגים, לאחר אישרור האזרחות של אחד מאבותיכם, האזרחות של כל צאצאיו שבגרו אחרי 1951 אינה מוטלת בספק!! לפיכך, הליך האשרור לכל הצאצאים הוא פורמלי בלבד ואין סכנה לקבל תשובה שלילית. לכן, אין בעייה להגיש את הבקשה בעצמכם או דרכנו ללא עו"ד


ומה קורה אם סרבו לבקשתי?
אם נולדתם פולנים ואיבדתם את האזרחות מכח החוק, תוכלו לשחזרה, ע"פ החוק החדש מאוגוסט 2012 אבל ילדיכם שנולדו לאחר אובדנה לא יוכלו לקבל אזרחות!!
אם גם לא נולדתם אזרחים ע"פ החוק (בדוק במחשבון) תוכלו להגיש בקשה לנשיא פולין לקבל אזרחות.
עם זאת, אזרחות שכזו אינה ניתנת להורשה, כלומר יש לבקש בנפרד עבור כל אדם וההחלטה החיובית אינה וודאית, וכן עם התרחקותו של האדם מרקע פולני, קטנים הסיכויים לקבל אזרחות כזו
אפשרות אחרת, חפשו חתן/כלה אירופי בשביל להשיג אזרחות
לעומת זאת, אם יש לכם מסמך נוסף להראות, או לדעתכם לא פרשו הפולנים נכונה את מצבכם
כדאי לערער על ההחלטה
זכרו שלאמא 100% הצלחה!! אם קיבלנו אתכם כלקוחות-סימן שתקבלו אזרחות


חזרה לדף הבית

אילו טפסים יש למלא?
הקלק כדי להוריד את הטופס החדש והמייגע שיש למלא, אם בחרת להגיש את הבקשה בעצמך דרך השגרירות ולא באמצעות אמא פולנייה.(לעזרה במילויו ראה עמוד שרותינו)

איך להוציא ולהגיש מסמכים?
אזהרה חמורה!! הם יקים! על השמות בכל המסמכים המתורגמים שתגישו להיות זהים לחלוטין, עד קוצו של יוד ושל מקף. אחרת, הפולנים לא יוציאו לכם דרכון, ותאלצו לשנות את התעודות הפולניות המוטעות שהוצאו על-פיהם דרך בית-המשפט הפולני, הליך ארוך ויקר מאוד
!!!
מסמכים ממשרד הפנים

ניתן להזמין בצורה מקוונת את תעודת הלידה ותמצית הרישום באתר משרד הפנים. בחרו בנושא השרות "תעודות-אוכלוסין" ולחצו חפש. את התעודה המעידה על שינוי שם, אפשר בדואר או בפקס לבקש ולקבל לביתכם
את תעודת האזרחות ניתן להוציא תמורת 85 ש"ח רק בהופעה אישית במשרד הפנים. אז אפשר כבר לבקש את כולן בביקור במשרד
תעודת נישואין
אם אבדה המקורית, ניתן להוציא העתקה שלה ברבנות שבה נישאתם. שום צילום לא יתקבל
אישורים מצה"ל
העוזבים את פולין לפני 1951 יצטרכו להנפיק אישור על שרות בצה"ל (או בצבא מדינת שהותם) עד ל-1951 עבורם או עבור הוריהם, כל מי שהיה בגיר לפני 1951
אם אחד מאבותיכם קיבל מספר אישי, אפילו לא שרת יום אחד בשום שרות, לפני 19.1.51, אינכם זכאים לדרכון. כך נראה אישור טוב / אישור רע
שלחו ל קפ"צ בצה"ל את הבקשה (הנה דוגמה) ותוך כחודש עד שלושה חודשים תקבלו את האישור. אם מדובר בנפטר, סעיף 6ג של הפקודה הרלוונטית מציין, שאת האישור יוכל לבקש רק היורש החוקי או מיופה שלו. הנה רשימת המסמכים הדרושים
אם אין צוואה או צו ירושה, תתבקשו למסור תצהיר שנחתם מול עו"ד
כתבו לנו אם תצטרכו את עזרתנו

:על כל המסמכים הזרים, ישראליים או אחרים, להיות מוגשים בצרוף תרגום מושבע או של הקונסול בלבד!! תרגום מאושר נוטריונית לא יתקבל בפולין
אמא פולנייה תוכל לתרגם ולאשר עבורך בזול בפולין
אם בחרת לוותר על שרותינו ולהשיג לבד אישור לחץ כאן לחיפוש נוטריון דובר השפה
וכאן כדי לבדוק את התעריפים המורשים לנוטריונים בישראל
המסמך ותרגומו צריכים להיות מאומתים בשני אפוסטילים: עבור המדינות החתומות על אמנת האג, שישראל בתוכן, יש לאשר את המסמך של משרד הפנים בחטיבה הקונסולרית של משרד החוץ. ניתן לשלוח בדואר
ולאמת את האישור הנוטריוני במחלקה לרישוי נוטריונים במשרד המשפטים, או במחלקות המתאימות בבתי המשפט


סקייפ דרך הצלמית הבאה כשהמנוי זמין |
073-2444-215 | office@imapolania.com צור קשר בדוא"ל